به گزارش خبرنگار مهر، محمدعلی پورمختار پس از پاسخ ظریف به سؤالاتش اظهارداشت: توضیحات وزیر کلی است و وی باید به صورت آمار و اطلاعات و با ارائه مستندات بگوید که در حوزه اقتصادی این وزارتخانه چه اقداماتی را انجام داده است.
پورمختار تصریح کرد: ایجاد پایگاه اطلاع رسانی در معاونت اقتصادی خوب است اما صرفا مربوط به کشورهای خارجی است و ایرانیان را تشویق می کند که در خارج از کشور سرمایه گذاری کنند، در حالی که بحث ما این است که اقداماتی انجام شود که افراد خارجی در ایران سرمایه گذاری کنند.
نماینده مردم بهار و کبودرآهنگ در مجلس تصریح کرد: از دو سال پیش بحث احیای معاونت دیپلماسی اقتصادی مطرح بوده اما ما نمی دانیم که چه اتفاقاتی در این مدت در این بخش افتاده است و باید مشخص شود که برای جذب سرمایه گذار خارجی چه اقداماتی شده است؟
عضو فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس بیان کرد: منافقین، آمریکا، رژیم صهیونیستی و دشمنان ما تبلیغات سختی درباره ناامنی در داخل کشورمان می کنند و می گویند ایران ناامن است و سؤال ما این است که سفارتخانه های ما در خارج از کشور و وزارت امور خارجه چه اقداماتی برای خنثی کردن تبلیغات منفی آنان انجام داده اند؟
وی ادامه داد: وزارت امور خارجه اقدام خاصی در این زمینه انجام نداده است و همچنین موضوع سرمایه گذاری در صنایع مادر، استراتژیک و بزرگ بسیار حائز اهمیت است و باید توضیح داده شود که چه اقداماتی انجام شده است.
سفارتخانه های ایران در خارج از کشور غیرفعالند
وی با بیان اینکه ما باید بدانیم که سفارتخانه ها برای تحقق اهداف اقتصادی وزارت خارجه چه اقداماتی را انجام داده اند، گفت: بر اساس گزارش های واصله سفارتخانه های ما بسیار ضعیف و عملا غیرفعال هستند و طبق گفته نمایندگانی که به استرالیا و قبرس سفر کرده بودند، سفرای ما در این کشورها هیچ توجهی به سرمایه گذاری نمی کنند و حتی در جلسات مربوط به این موضوع شرکت نمی کنند.
عضو فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس تصریح کرد: بسیاری از مردم از عملکرد سفارتخانه ها در خارج از کشور شکایت کرده اند و می گویند که از آنان به ویژه از حیث اقتصادی حمایت کافی صورت نمی گیرد.
وی خطاب به ظریف گفت: شما گفتید که در سال ۹۶ پیمانی به سفارتخانه ها در ۲۶ مورد ابلاغ شده است و آنان باید در سال ۹۷ آن را اجرایی می کردند. باید توضیح دهید که تاکنون سفارتخانه های ما در جذب سرمایه گذاری خارجی چه اقداماتی انجام داده اند؟
پورمختار اظهارداشت: قرار بود در سال ۹۷ اجرای پروژه های عمرانی و خدماتی با تأمین مالی خارجی صورت گیرد اما ما هنوز آمار و ارقامی در این باره نداریم و نمی دانیم که این موضوع تا چه حد محقق شده است.
وی در واکنش به صحبت های ظریف گفت: درست است که وزارت خارجه متولی انعقاد قراردادهای تجاری نیست اما انتظار ما این است که برای علاقه مندان به سرمایه گذاری در ایران تسهیل گری های لازم را انجام دهد.
عضو فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس ادامه داد: آقای ظریف شما تاکنون چه تعداد سرمایه گذار جهت انعقاد قرارداد سرمایه گذاری را به وزارتخانه ها و دستگاه های کشور معرفی کرده اید؟ اگر وزارتخانه خاصی باعث ابتر ماندن کار سفارتخانه ها و اقدامات وزارت امور خارجه شده است، به ما بگویید تا در مجلس با آنان برخورد کنیم.
پورمختار با اشاره به ضعف روابط ایران با کشورهای شرق آسیا و مشخصا چین، اظهارداشت: همچنین روابط ایران با کشورهای آمریکای لاتین هم به حداقل رسیده و مشکلاتی را برای گردشگران ایجاد کرده است.
ظریف همه وقت خود را برای برجام گذاشت
وی گفت: آقای ظریف شما همه وقت خود را برای برجام گذاشتید و همه هم دیدیم که برجام به کجا رسید اما دیگر وظایف خود در وزارت امور خارجه را به خوبی انجام ندادید.
پورمختار با بیان اینکه اگر سفارتخانه ها عایدی برای کشور ندارند، بهتر است که آنان را ببندیم، اظهارداشت: فرانسه مشخصا پایگاه منافقین شده و تروریست هایی را به کشورهای مختلف صادر می کند و سؤال ما این است که وزارت امور خارجه برای جلوگیری از این اتفاق چه کرده است.
وزارت امور خارجه باید اقدام متقابل کند و اعتراض کافی نیست
وی متذکر شد: سال گذشته ما شاهد اخراج دو دیپلمات بی گناه کشورمان از هلند بودیم و متأسفانه وزارت امور خارجه هیچ اقدام متقابلی را انجام نداد و صِرف اعتراض در این زمینه کفایت نمی کند.
وی تصریح کرد: در حال حاضر دشمنان ما به شدت تبلیغ می کنند که ایران از تروریست ها دفاع می کند که وزارت امور خارجه باید اذهان را روشن کند و متأسفانه ضعف وزارت خارجه در این زمینه کاملا جدی و بارز است و باید نسبت به این موضوع حساس باشند و اگر کارکنان سفارتخانه های ما فعال باشند، ما می توانیم شرایطمان را در دنیا ارتقا دهیم.
نظر شما